Savetnik Zelenskog obećao nastavak „rata sa Rusijom“

© Ministarstvo odbrane UkrajineVojne vežbe Oružanih snaga Ukrajine
Vojne vežbe Oružanih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina će nastaviti politiku stupanja u NATO i „odnosa prema ratu sa Rusijom“, izjavio je savetnik za odbranu novoizabranog predsednika ove zemlje Vladimira Zelenskog, Ivan Aparšin, na „Gromadskoj televiziji“.

„Ne menjamo politiku o pristupanju Ukrajine u NATO. Ali nismo razgovarali ni o vremenskim okvirima. Ne menjamo politiku u vezi sa odnosom prema ratu sa Rusijom, to je rat“, rekao je Aparšin.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Ukrajine Petro Porošenko na sastanku u Kijevu - Sputnik Srbija
Porošenko pozvao Merkelovu da pojača antiruske sankcije

On je dodao da će politika novog predsednika biti usmerena na iskorenjivanje korupcije u oblasti odbrane, stvaranje savremenog sistema teritorijalne odbrane, kao i na to da vojska bude profesionalna i ojačana stalnom operativnom rezervom.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se nakon državnog prevrata u Ukrajini, povratka Krima u sastav Rusije i unutrašnjeg ukrajinskog sukoba u Donbasu. U januaru 2015. godine Vrhovna rada donela je izjavu u kojoj se Rusija naziva „državom-agresorom“.

Moskva negira optužbe Kijeva i naziva ih neprihvatljivim. Ona je više puta naglašavala da nije strana u sukobu na jugoistoku Ukrajine i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala