„Zlatni orao“ za Vulina

© Foto : Ministarstvo odbrane"Zlatni orao" za Vulina
Zlatni orao za Vulina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalno i za Vazduhoplovni savez Srbije najvažnije priznanje „Zlatni orao", za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu, dodeljeno je danas ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Priznanje je ministru Vulinu uručio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, u prisustvu članova upravnog odbora tog saveza, episkopa pakračko-slavonskog Jovana (Ćulibrka), jednog od osnivača Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i predsednika kluba „Arhistratig“ Nenada Kuzmanovića.

Tim povodom ministar Vulin je zahvalio na dobijenom priznanju, istakavši da je to zapravo priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije.

Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Vulin: Kažu da su umorni od proširenja. I mi smo umorni od vas!

„Želim da zahvalim predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije na ovom izuzetno visokom priznanju, jer to nije priznanje meni, to je priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije. To je priznanje našoj saradnji i to je priznanje našoj zajedničkoj želji, našoj zajedničkoj strasti prema slobodi. Svi oni, koji su u Vazduhoplovnom savezu Srbije, iznad svega vole slobodu, baš kao i oni koji su pripadnici Vojske Srbije koji iznad svega cene i vole slobodu. To je razlog našeg postojanja, to je razlog našeg življenja“.

Ministar Vulin je istakao da su svi članovi Vazduhoplovnog saveza Srbije, bilo da su piloti, modelari, padobranci, jedriličari, veoma važni i za odbranu naše zemlje.

„Tokom NATO agresije, brojni pripadnici Vazduhoplovnog saveza Srbije branili su svoju zemlju i tako što su se aktivno borili kao padobranci i piloti, ali i tako što su pravili modele koji su zavaravali neprijatelja, a koji su čuvali našu tehniku, koju su čuvali naše ljude. Iznad svega, sve su to ljudi koji vole i cene slobodu. Vazduhoplovni savez Srbije je važna organizacija za borbenu gotovost naše vojske i za spremu naše vojske za odbranu naše zemlje. To je organizacija koja okuplja ljude koji vole i cene slobodu iznad svega, a to ih čini potpuno prirodnim partnerom Vojske Srbije“, poručio je ministar Vulin, istakavši da se raduje budućoj saradnji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa tim savezom, za dobrobit naše zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala