Vašington pravi spisak, Rusija opet na njemu

CC0 / / Zgrada Ministarstva finansija SAD
Zgrada Ministarstva finansija SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa priprema se da proširi spisak zemalja koje Vašington sumnjiči za valutne manipulacije, saopštila je agencija „Blumberg“ pozivajući se na izvore.

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država dva puta godišnje objavljuje izveštaj u kojem, između ostalog, navodi zemlje na koje se sumnja da manipulišu valutama. Prema navodima izvora, u narednom izveštaju koji će biti objavljen ovog meseca, broj ovih zemalja mogao bi da bude 20, dok ih je u prošlom bilo 12. Agencija ističe da će spisak biti proširen, jer je Ministarstvo finansija promenilo jedan od kriterijuma koji utiču na stavljanje zemalja na taj spisak.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping na marginama samita BRIKS-a - Sputnik Srbija
Zapad zabrinut: Rusko-kineski savez iz računa postaje alijansa

Trenutno Sjedinjene Američke Države nadziru poslovanje sa nacionalnim valutama zemalja — najvećih američkih trgovinskih partnera, kao i Švajcarske. „Blumberg“ napominje da bi se na proširenom spisku mogli naći Vijetnam, Indonezija, Irska, Malezija, Rusija i Tajland, koji imaju veliki trgovinski suficit sa Sjedinjenim Američkim Državama. Očekuje se da će Indija i Južna Koreja biti isključene sa liste.

Tramp je ranije optuživao Evropsku uniju, Kinu i Rusiju da manipulišu kursom svojih valuta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala