Bivša obaveštajna analitičarka puštena iz pritvora

© Jacquelyn MartinČelsi Mening obraća se na mitingu podrške optuženima grupe J20 (grupe koja je pokušala da prekine inauguraciju predsednika SAD Donalda Trampa)
Čelsi Mening obraća se na mitingu podrške optuženima grupe J20 (grupe koja je pokušala da prekine inauguraciju predsednika SAD Donalda Trampa) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša obaveštajna američka analitičarka Čelsi Mening puštena je iz pritvora u Aleksandriji, u Zapadnoj Virdžiniji, posle dva meseca.

Nakon 62 dana provedena u pritvoru i dve peticije za njeno puštanje zbog neodgovarajuće procedure sudije, kao i njenog odbijanja da svedoči pred porotom o slučaju „Vikiliks“, Meningova je puštena.

​Čelsi Mening je puštena posle 62 dana provedena u pritvoru, ali njeni advokati strahuju da će ona na slobodi biti kratko, pošto je puštena samo zbog toga jer je poroti istekao mandat.

Pre izlaska iz zatvora, njoj je uručen sudski poziv, u kojem se od nje traži da svedoči pred novom porotom 16. maja.

„Čelsi će nastaviti da odbija da odgovara na pitanja i koristiće svu raspoloživu pravnu odbranu da dokaže oblasnom sudiji (Antoniju) Trengi da ima dobre razloge za odbijanje da svedoči“, navodi se u saopštenju advokata.

„Zbog toga se može zaključiti da će je zbog nepoštovanja suda ponovo zadržati i da će biti vraćena u pritvor u Aleksandriji, verovatno već sledećeg četvrtka, 16. maja“, izjavio je advokat.

Meningova je služila sedmogodišnju kaznu u vojnom zatvoru zbog davanja poverljivih podataka „Vikiliksu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala