Putin o odsustvu avijacije na Paradi pobede: Najvažnija je bezbednost

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRaketni kompleks „Pancir S“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom
Raketni kompleks „Pancir S“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je Parada pobede u Moskvi protekla je izvanredno i bez grešaka. Vreme nije dozvolilo ruskoj vojnoj avijaciji da leti, bezbednost je najvažnija, rekao je Putin.

„Parada je izuzetna, hvala bogu, bez ikakvih grešaka, kako i dolikuje našoj armiji. Žao mi je samo što vreme nije dozvolilo avijaciji da preleti. Potrebno je, čini mi se, 400 metara vidljivosti, a bilo je svega 150, zbog čega to nije bilo moguće. U ovom slučaju nije neophodno da se rizikuje bezbednost i pilota i ljudi koji se nalaze na Zemlji, pre svega. A parada je u celini, po mom mišljenju, prekrasna", rekao je Putin. 

Ruski predsednik Vladimir Putin polaže cveće na Spomenik neznanom junaku - Sputnik Srbija
Putin: Rusija spremna da ispuni zavet boraca u Drugom svetskom ratu

Na 74. godišnjicu kapitulacije nacističke Nemačke u Drugom svetskom, ratu u Moskvi je održana velika vojna parada. Crvenim trgom je prošlo više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, dok je vazdušna manifestacija otkazana zbog oblačnosti.

Crvenim trgom su defilovali „Terminatori", „Armate", „Tajfuni", „Kornete", „Trijumfi" i drugo oružje i tehnika koje su masovno u upotrebi u ruskoj vojsci.

Po tradiciji, na čelu kolone je bio se legendarni tenk iz Drugog svetskog rata T-34-85.

U paradnom stroju su bili predstavljene i desantne jedinice, pešadija, artiljerci i svi rodovi ruske vojske, akademci, kadeti i junarmejci, a posebnu pažnju su privukle I žene-vojnici.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala