Vučić posle sastanka sa Salvinijem: Možemo da računamo na Italiju

Pratite nas
Iako ima različit stav po pitanju Kosova i Metohije, Italija razume poziciju Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u Rimu, nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske Vlade Mateom Salvinijem, posle kojeg je uveren da Srbija može da računa na Italiju kao iskrenog prijatelja.

Vučić je podsetio da je Italija priznala Kosovo i naveo da je sa Salvinijem razgovarao o toj temi. On mu je preneo da Italija želi da bude deo rešenja i da želi da pomogne na sve načine.

Italijanska zastva u Rimu - Sputnik Srbija
Italijanski analitičar: Rim neće preispitati odluku o priznavanju Kosova, to je nerealno

Predsednik je naglasio da Italija razume poziciju Srbije i iako su pozicije dveju zemalja različite po tom pitanju, Italija razume i naše ponašanje i ponekad naše frustracije.

Mislim da možemo da računamo na Italiju kao na iskrenog prijatelja i na Salvinija kao prijatelja naše zemlje, što nije mala stvar za Srbiju, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

On je dodao da je sa Salvinijem razgovarao i o svemu što se desilo 1999. godine, o agresiji NATO-a na Srbiju, kao i da mu je preneo da su i danas veoma otvorene i teške rane srpskog naroda zbog toga što se desilo pre 20 godina.

Predsednik Srbije i Salvini su razgovarali i o bilateralnim odnosima, te podršci Italije Srbiji na evropskom putu.

Važna nam je vaša podrška na evropskom putu, preneo je Vučić Salviniju, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Republike, preneo je Tanjug. Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom Vučić je otputovao u Tiranu, gde će učestvovati na samitu procesa „Brdo-Brioni“.

Salvini je kasnije saopštio da su on i Vučić postigli maksimalno razumevanje o važnim temama i da je potvrdio svoju podršku Srbiji za ulazak u EU. Salvini je istakao da je to bio srdačan susret.

"Postigli smo maksimalno razumevanje o važnim temama kao što su bezbednost, zaštita granica, saradnja i međunarodni odnosi. Potvrdio sam svoju podršku Srbiji za ulazak u Evropsku uniju", napisao je Salvini na Tviteru.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala