Vozač autobusa objasnio zašto se zakucao u kuću

© Sputnik / Aleksandar MilačićUrgentni centar u Beogradu
Urgentni centar u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Autobus je u jednom trenutku prosto podivljao, počeo je nekontrolisano da se kreće, skoro 100 kilometara na sat. Kako nikako nisam mogao da ga zauzdam i zaustavim, gledao sam gde će biti najmanja šteta, udario sam neki parkirani automobil i praktično se zakucao u kuću“, rekao je vidno potresen vozač autobusa Dragoslav K.

Ovaj teški saobraćajni incident, koji se jutros dogodio u Ustaničkoj ulici, samo pukom srećom se nije završio tragično.

Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Nesreća u Beogradu: Autobus udario u kiosk, ima povređenih

„Bilo je zeleno svetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Posle sam mogao da biram ili da se zakucam u kuću ili da pokupim ljude“, rekao je za Blic vozač autobusa koji je još u šoku.

Autobus na liniji 20 se kretao iz pravca Bulevara kralja Aleksandra i kada je vozilo podivljalo, vozač je praktično imao samo dve solucije: da krene nizbrdo i dobije dodatno ubrzanje, ali i naleti na veoma prometnu saobraćajnicu prepunu pešaka, ili da ide uzbrdo i pokuša da uspori i negde se „prinudno zaustavi“.

Ovaj mlađi vozač odabrao je drugu opciju i praktično ljudima „ušao u kuću“. Međutim, na taj način spasao je oko 15-ak putnika koliko ih je bilo u vozilu, ali i pešake na ulicama i vozače u okolini.

Kako je i sam vozač ispričao, svi veruju da je do nesreće došlo zbog čuvene iberture ili iberturaže koja dovodi do nekontrolisanog ubrzanja autobusa.

U današnjoj nesreći povređeno je četvoro ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala