Zastave OVK na protestu u Tirani protiv Vučića i Dodika (video)

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na protestu pokreta Samoopredeljenje u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića demonstranti su nosili i zastave terorističke Oslobodilačke vojske Kosova. Protest je eskalirao u sukobe sa policijom.

Protest, inače, kako je javila „Koha“, nije odobren.

Ipak, pokret Aljbina Kurtija nije odustao od demonstracija protiv dolaska predsednika Srbije, kao i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Na snimku „Kosova pres“ iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni, ali i porukama šefici diplomatije EU Federiki Mogerini, sa kojom Vučić večeras treba da razgovara, da je njihova budućnost važnija od njene, kao i druge poruke.

Proces Brdo-Brioni - Sputnik Srbija
Šta će Brioni u Tirani: Ima li vajde od ovakvih skupova?

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi na početku protesta je kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera, preneo je Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala