Veselji preti: Srpske kukavice, bićete uhapšene

© Tanjug / Sava RadovanovićKadri Veselji
Kadri Veselji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik kosovske skupštine tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je Srbija počinila na KiM.

Kadri Veselji je istovremeno i zapretio hapšenjem „kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji“.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud „preko potreban“ kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

Veselji je naveo da je reč o progonu koji je bio „sličan Holokaustu“, poručivši da „Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje“ i da će pravda biti zadovoljena.

„Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas“, preti Veselji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala