Politička škola u Kumrovcu prodata Kinezima za dva miliona evra

© AFP 2023 / Darko VojinovicPartizanke i Jisip Broz Tito
Partizanke i Jisip Broz Tito - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompleks nekadašnje Političke škole u Kumrovcu, mestu u kojem je rođen doživotni predsednik bivše SFRJ Josip Broz Tito, prodat je kineskom investitoru, firmi „Džungua nekretnine“, za nešto više od 14 miliona kuna ili dva miliona evra.

To je saopštio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji kaže da očekuje da će vrlo brzo doći do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovečke opštine.

Spomenik Josipu Brozu Titu u Podgorici - Sputnik Srbija
Tito u Titogradu: Postavljen spomenik u Podgorici

U saopštenju stoji da je u Ministarstvu državne imovine danas održano otvaranje ponuda za kupovinu nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu, a pristigla je samo jedna ponuda koju je dala kineska firma „Džungya nekretnine“, u iznosu od oko 14 milona kuna ili dva miliona evra.

Iz županije podsećaju da je suvlasnica firme, koja kupuje objekt bivše Političke škole, kineska preduzetnica Jiang Ju, nedavno boravila u Hrvatskoj i tom prilikom posetila Kumrovec i razgledala objekt.

Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti i mogućnosti za ulaganje na području županije.

„Drago nam je što je kumrovečki ’mrtvi kapital‘, bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati“, rekao je Kolar, preneo je portal „Indeks“.

Kolar kaže očekuje da će vrlo verovatno doći do raspisivanja konkursa za idejno rešenje, te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području opštine Kumrovec.

„Verujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u županiji smo spremni da damo maksimalnu podršku kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije“, rekao je Kolar. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala