Trodnevna žalost zbog avionske nesreće u Rusiji

© AP Photo / Moscow News Agency Avion Suhoj superdžet 100 kompanije "Aeroflot" srušio se prilikom prinudnog sletanja na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi
Avion Suhoj superdžet 100 kompanije Aeroflot srušio se prilikom prinudnog sletanja na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti ruskog regiona Murmansk proglasile su trodnevnu žalost zbog avionske nesreće koja se dogodila na aerodromu „Šeremetjevo“, u kojoj je poginula 41 osoba.

„U Murmansku je proglašena trodnevna žalost“, napisao je vršilac dužnosti gubernatora ovog regiona Andrej Čibis na svojoj stranici na Fejsbuku.

U avionskoj nesreći na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“, kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade, poginula je 41 osoba.

Jutros je Ministarstvo zdravlja saopštilo da je šestoro putnika zbrinuto u bolnici, od toga troje u teškom stanju.

Istražitelji Ruskog istražnog komiteta sprovode istragu na aerodromu kako bi utvrdili uzroke nesreće.

Kola hitne pomoći na aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
U stravičnoj avionskoj nesreći u Moskvi poginula 41 osoba

Na aerodromu je formiran i centar za pružanje psihološke pomoći porodicama nastradalih putnika i onima koji su preživeli traumu.

Putnički avion „suhoj superdžet 100“ kompanije „Aeroflot“ sa 73 putnika i pet članova posade poleteo je iz Moskve za Murmansk, ali se zbog tehničkih problema ubrzo vratio i zapalio prilikom pokušaja da prinudno sleti na „Šeremetjevo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala