Štrpce: Zaustavljeni radovi na izgradnji mini-hidroelektrane

Pratite nas
Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu ove reke biće zaustavljeni do daljnjeg, dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje „Matkos grupa“ poseduje, saopštila je opština Štrpce.

To je dogovoreno na današnjem sastanku koji je održan u tom gradu između predstavnika Opštine, predstavnika građana opštine Štrpce, „Matkos grupe“, Policije Kosova za region Uroševac, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju.

Gradonačelnik opštine Štrpce već uložio veto na mogućnost eksproprijacija privatnog zemljišta - Sputnik Srbija
Zašto i kako su nam oteli Štrpce

Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi, a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.

„Naš primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono što stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika“, naveli su iz Opštine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

„Danas smo uradili veliku stvar, ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intenzivirati sastanke sa svim relevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rešenje.“

Iz Opštine su još jednom osudili prekomernu upotrebu sile jedinice Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala