Dačić: Perjance OVK sad bi da sude Srbima

© Tanjug / ZORAN ZESTICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da najave iz Prištine o inicijativi za formiranje tribunala koji bi se bavio navodnim zločinima Srba na Kosmetu posmatra u svetlu pokušaja da se pronađe ravnoteža sa radom Specijalnog suda koji se bavi OVK.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači objasnio šta hoće

Dačić je to rekao povodom najave predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da će se pred tamošnjim parlamentom uskoro naći inicijativa za formiranje tribunala „na Kosovu ili Međunarodnog suda“ koji bi se bavio navodnim zločinima koje su na Kosmetu počinili Srbi.

„Teško mi je i da zamislim da bi bilo ko iz međunarodne zajednice podržao da se na Kosovu osnuje tribunal kojim bi dirigovale bivše perjanice OVK, sada preobučene u odela političara, a koje se vrlo lako mogu naći pred Specijalnim sudom za zločine OVK“, rekao je Dačić.

On je dodao da ne zna zašto bi se osnivao međunarodni tribunal za navodne zločine Srba na KiM kada je taj posao već bio u rukama Haškog tribunala.

„Zato mislim da je jedini cilj ovakvih najava smirivanje kosovske javnosti u momentu kada treba očekivati sve više poziva za lidere OVK da se pojave pred Specijalnim sudom“, zaključio je Dačić, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala