„Folksvagen“ ipak ide u Bugarsku?

© AP Photo / ODD ANDERSEN Folksvagen
Folksvagen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Bugarske Bojko Borisov je rekao stanovnicima Plovdiva zašto sa njima nema predstavnika lokalne vlasti koji su spremni da odgovore na pitanja koja su interesantna građanima. Prema rečima premijera, oni su „otišli po druge važne stvari“. Video-snimak susreta sa stanovnicima grada Borisov je objavio na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Poslao sam ih da dočekaju goste, stvar je vrlo ozbiljna, verujte mi. Ako sve ispadne kako treba, mi ćemo još dolaziti“, rekao je Borisov, odbivši da i dalje komentariše situaciju.

Preduzeće Volkswagen-a u Drezdenu - Sputnik Srbija
Skandal koštao „Folksvagen“ više od 30 milijardi evra

U nekim medijima su pretpostavili da je na takav način Borisov nagovestio da se radi o izgradnji nove fabrike „Folksvagen“ u Bugarskoj, pošto je upravo na toj teritoriji, nedaleko od Plovdiva, jedna od potencijalnih lokacija gde će se nalaziti fabrika.

Borisov je takođe saopštio da se nakon šestog maja „očekuje velika investicija Nemačke“, dok premijer ponovo nije ukazao o kakvim investicijama se radi.

Na izgradnju nove fabrike automobilskog giganta pretenduju Bugarska, Srbija, Turska i Rumunija. Razmera investicija će iznositi više od milijardu evra. Kako se očekuje, preduzeće treba da počne sa radom 2022. godine i otvoriće 4000-5000 novih radnih mesta.

Ranije je premijer Bugarske Bojko Borisov predložio svom nemačkom kolegi Franku Valteru Štajnmajeru da izabere Bugarsku za izgradnju nove fabrike.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala