Članovi posade zapaljenog ruskog „Superdžeta“ ispričali šta se desilo u trenutku nesreće

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaAerodrom Šeremetjevo
Aerodrom Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi posade aviona „Superdžet“ koji se sinoć zapalio na ruskom aerodromu „Šeremetjevo“ rekli su da je do nesreće došlo zbog lošeg vremena.
Gori avion na aerodromu u Moskvi - Sputnik Srbija
Preživeli ruski činovnik ispričao: Dva puta udario grom u avion

„Mi smo poleteli, našli se u oblaku — padao je jak grad. U tom trenutku se čuo udar, video se blic, kao struja. Sve je bilo vrlo blizu“, rekla je televiziji „Rusija 24" stjuardesa SU1492 Tatьяna Kasatkina.

Po njenim rečima, nakon oštrog sletanja, „ljudi su počeli da skaču sa svojih mesta, kreću se ka izlazu, iako je avion još uvek bio u pokretu“.

„Avion se zaustavio. Počela je odmah evakuacija. Ja sam gurala putnike napolje“, ispričala je Kasatkina.

Komandir posade Denis Evdokimov je rekao da je „zbog munje izgubljena radio veza i da je avion prešao na havarijski režim upravljanja.

„Nije bilo radio veze. Uspeli smo da je vratimo preko frekvencije za hitne slučajeva, ali je ona bila kratkotrajna i isprekidana nakon uključivanja samog predajnika. Nekoliko reči smo uspeli reći, nakon čega je ona nestala i trebalo je ponovo uključivati“, rekao je Evdokimov.

Podsetimo, avion „suhoj superdžet 100“ kompanije „Aeroflot", koji je juče leteo iz Moskve za Murmansk, prinudno se vratio na moskovski aerodrom Šeremetjevo i pokušao da sleti nakon 28 minuta leta. Uspeo je da sleti iz drugog pokušaja zbog loših vremenskih uslova. Avion, u kom je bilo 78 putnika i članova posade, zapalio se prilikom sletanja, a u nesreći je poginula 41 osoba. Preživela su 33 putnika i četiri člana posade.        

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala