Zločin u Dobrovoljačkoj je sramota i počinilaca i političkog Sarajeva

© AP Photo / Amel Emric)Paljenje sveća poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj u Sarajevu
Paljenje sveća poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj u Sarajevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu sramota ne samo onih koji su to učinili, nego i onih onih koji ni posle 27 godina ništa nisu uradili da počinioci tih zlodela odgovaraju.

General Dušan Kovačević - Sputnik Srbija
Gledao sam kako mojim vojnicima raznose glave
„Nažalost, ni posle toliko godina, zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici nije doživeo sudski epilog“, rekao je Čubrilović u izjavi Srni.

Prema njegovim rečima, to govori da ni danas iz političkog Sarajeva nema poruke ni Srbima, ni drugim građanima BiH da se nešto želi učiniti na tom planu.

„Dobrovoljačka je ne samo sramota onih koji su to učinili, već i svih onih koji posle toliko godina ništa nisu uradili da zločinci i počinioci tih zlodela odgovaraju“, naveo je Čubrilović.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je nadu i uverenje da će u budućem periodu biti prisutno više razuma sa svih strana da bi zločinci odgovarali, ali i da bi se dostojanstveno obeležila smrt onih koji nisu zaslužili da završe na taj način.

U mestu Miljevići u Istočnom Sarajevu danas će biti obeleženo 27 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena njih 42, ranjen 71, a 207 zarobljeno i mučeno u logorima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala