Rama: Haradinaj laže

© AP Photo / Hektor PustinaEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama rekao je da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse, prenosi prištinski list „Koha“.

Haradinaj je za RTK pre dva dana rekao da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika da Priština ukine taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije.

„Ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, Makron, premijer Rama, predsednik Tači… Svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vreme kako bi se dala prilika za dijalog“, rekao je tada Haradinaj, prenela je RTK.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Vučića ne brinu takse jer srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno

Međutim, „Koha“ piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno.

Rama je optužio Haradinaja da još nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije, koja takođe važe i za lidere, da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti, navodi prištinski list.

U pitanju je laganje da bi neko ispao dobar čovek pred svojim narodom, smatra Rama, prenosi „Koha“.

Albanski premijer tvrdi da je samo u dva navrata predložio Haradinaju da prihvati zahtev Merkelove i Makrona da se takse suspenduju na četiri ili šest meseci kako bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda ostaje „da se uteši činjenicom da je posle samita Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš“, prenela je „Koha“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala