Ko ubija strankinje na Kipru: Ostavka ministra pravde zbog serijskog ubice (foto)

© AP Photo / Petros KaradjiasFilipinke se mole ispred predsedničke palate u Nikoziji nakon serije ubistava pet strankinja i dve devojčice, zbog čega je ministar pravde podneo ostavku
Filipinke se mole ispred predsedničke palate u Nikoziji nakon serije ubistava pet strankinja i dve devojčice, zbog čega je ministar pravde podneo ostavku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau podneo je danas ostavku zbog negodovanja javnosti u vezi sa načinom na koji je policija rešavala nestanak strankinja, žrtava navodnog serijskog ubice, koji je gotovo tri godine ostao neotkriven.

Četiri žene su pronađene ubijene u protekle tri nedelje, a njihova tela bačena na tri lokacije zapadno od glavnog grada Nikozije. U toku su istrage za nestanak još tri ženske osobe, uključujući dve devojčice stare šest i osam godina, preneo je Rojters.

Oficir star 35 godina nalazi se u pritvoru, a policija je saopštila da je on priznao ukupno sedam ubistava, nakon što se povezao sa ženama na sajtu za upoznavanje.

„Obavestio sam predsednika Republike da podnosim ostavku zbog političke osetljivosti“, rekao je ministar pravde Nikolau novinarima nakon sastanka sa predsednikom Nikosom Anastasijadesom, preneo je Tanjug.

Anastasijades je u saopštenju naveo da je „veoma tužan“ što prihvata ostavku, nazvavši Jonasa jednim od najbližih saradnika. 

© AP Photo / Petros KaradjiasIstražitelji na veštačkom jezeru u selu Micero u blizini Nikozije
Istražitelji na veštačkom jezeru u selu Micero u blizini Nikozije - Sputnik Srbija
Istražitelji na veštačkom jezeru u selu Micero u blizini Nikozije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala