Međunarodna federacija novinara osudila napad policije na rusku novinarku u Francuskoj

© SputnikPožar u banci na protestima "Žutih prsluka" u Parizu
Požar u banci na protestima Žutih prsluka u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Međunarodna federacija novinara (IFJ) Filip Lerut je osudio ponašanje francuske policije protiv novinarke RIA Novosti Viktorije Ivanove u Parizu i to je nazvao „žestokom odmazdom“.

„Viktorija Ivanova se jasno identifikovala kao novinarka i mogla je da postane cilj upravo iz tog razloga. IFJ i njene francuske organizacije-članice više puta su osuđivale ometanje rada novinara od strane francuske policije ili demonstranata od početka masovnih protesta u Francuskoj“, rekao je Lerut RIA Novostima.

Dopisnicu novinske agencije RIA Novosti u Parizu Viktoriju Ivanovu, koja je pratila nemire na prvomajskim demonstracijama u glavnom gradu Francuske, policajci su udarili pendrekom. Novinarka se nalazila usred nereda, snimajući dešavanja mobilnim telefonom.

Pripadnici policije, koji su pokušali da rasteraju huligane, počeli su da udaraju pendrecima sve osobe. Uprkos činjenici da je dopisnica RIA Novosti imala traku sa natpisom „Pres“ i nalepnicu sa sličnim tekstom na kacigi, policija je počela da je tuče, udarajući je u glavu i po ruci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala