Da li je Asanž bolestan?

© REUTERS / Henry NichollsDžulijan Asanž
Džulijan Asanž - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Vikiliks“ i advokati osnivača te organizacije Džulijana Asanža ozbiljno su zabrinuti za njegovo zdravlje i uslove u britanskom zatvoru, saopštili su predstavnici organizacije nakon sudskog ročišta o Asanžovom izručenju SAD, koje je održano u Vestminsterskom sudu u Londonu.
Džulijan Asanž - Sputnik Srbija
Odluka o Asanžovom izručenju Americi odložena za 30. maj

„Mi smo ozbiljno zabrinuti za njegovo zdravlje. Ono se značajno pogoršalo tokom njegovog boravka u Ambasadi Ekvadora. Sada je sam u zatvorskoj ćeliji“, rekla je Asanžova advokatica Dženifer Robinson.

Predstavnik „Vikiliksa“ Kristijan Hrafnson je ispred zgrade suda u Londonu saopštio da će se organizacija boriti protiv Asanžovog izručenja Americi.

„Naša bitka je tek počela. Ona će biti duga i teška, ali mi očekujemo da će društvo razumeti važnost ovog slučaja. Mi ćemo se boriti do konačne pobede“, obećao je on.

Danas je održano prvo ročište po predmetu ekstradicije Džulijana Asanža Americi. Naredno ročište je zakazano za 30. maj.

Juče je sud u Londonu osudio Džulijana Asanža na 50 nedelja zatvora zbog kršenja uslovne kazne zatvora, jer se nije javio sudu 29. juna 2012. godine.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala