Tači: Merkelova i Makron nemaju pojma, pozivam Ameriku da se uključi u dijalog

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači pozvao je SAD da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, jer bez njih tih pregovora ne može biti.

Nakon berlinskog samita, koji su inicirali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, Tači kaže da se pokazalo da oni koji žele da organizuju skupove na tu temu „nemaju pojma, a ni viziju“.

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Zašto su se Tači i Haradinaj baš juče sreli sa Grenelom?

Od narednog sastanka u Parizu, 1. jula, Tači očekuje da će biti bolje pripremljen.

„Pozivam SAD da se uključe, jer ne može biti dijaloga i pregovora sa Srbijom bez njihovog učešća. Važno je da su SAD spremne da organizuju takve sastanke i u Americi. Ponavljam da je pismo američkog predsednika okvir, a sadržaj vodič za sporazum između Kosova i Srbije. Drugi žele da organizuju takve sastanke, ali nemaju nikakvu ideju ili viziju“, rekao je Tači, prenela je prištinska „Gazeta blic“.

Za berlinski samit Tači kaže da je bio rutinski skup sa 10 govornika, podsetivši da je Priština jasno stavila do znanja da Srbija treba da prizna kosovsku nezavisnost.

Govoreći o pitanju vizne liberalizacije, Tači je rekao da je to pitanje, koje je postavila Priština, bilo veoma frustrirajuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala