Gvaido pozvao vojsku da mu se pridruži (video)

© Sputnik / Leo Alьvares / Uđi u bazu fotografijaHuan Gvaido
Huan Gvaido - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido je objavio snimak na Tviteru na kojem stoji ispred vojnika i poziva čitavu vojsku da mu se pridruži u okončanju uzurpacije.

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido je u video-obraćanju sa vojnicima u pozadini saopštio da je „uzurpaciji“ vlasti u Venecueli došao kraj. 

„Pozivam sve vojnike i njihove porodice da izađu na ulicu. U skladu sa našim ustavom mi treba da okončamo uzurpaciju u našoj državi“, napisao je Gvaido.

Po njegovim rečima, uskoro će imati sastanak sa komandantima jedinica, kako bi pokrenuo finalnu fazu „Operacije Slobode (zbacivanje Madura)“.

Prema rečima Gvaida, vojska je donela „pravilnu odluku" i spremna je da podrži oopoziciju, kako bi se našla na „pravoj strani u istoriji zemlje".

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido obećao je ranije da će 1. maja krenuti u odlučujuću fazu operacije za skidanje s vlasti predsednika te zemlje Nikolasa Madura.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika te države Nikolasa Madura, nedugo pošto je položio zakletvu. Nakon izbijanja nereda predsednik Parlamenta Huan Gvaido nezakonito se proglasio za privremenog šefa države, što su SAD i niz zapadnih zemalja priznale. Rusija, Kina i druge države podržavaju Madura kao legalnog predsednika Venecuele.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala