Jaka simbolika: Šta su to Kim i Vladimir Putin poklonili jedan drugom (video)

Pratite nas
Mač koji je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu poklonio lider Severne Koreje Kim Džong Un simbolizuje pobedu i moć, kaže Konstantin Asmolov, vodeći istraživač u Centru za korejske studije pri Institutu za dalekoistočne studije Ruske akademije nauka.

„U Severnoj Koreji se često spominje ’dragoceni mač‘, na korejskom ’pogom‘, koji se čak pojavljivao i u govorima samog Kim Džong Una o ekonomskom razvoju kao simbolu moći“, rekao je Asmolov i dodao da je baš u tome smisao poklona uručenog Putinu.

Asmolov je napomenuo da je ruski predsednik Kimu poklonio sablju, pa je očigledno da su se službe protokola dva lidera unapred dogovorile da se izvrši međusobna razmena hladnog oružja.

Od ranije je poznato da se u Koreji pod „dragocenim mačem“ podrazumevaju nuklearni program, kohezija u državi i ekonomska strategija rukovodstva zemlje.    

Kim Džong Un se u četvrtak u Vladivostoku prvi put sreo sa Putinom. Ruski predsednik se sretao i sa ocem sadašnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong Ilom, koji je preminuo 2011. godine. Vlast u Severnoj Koreji se prenosi sa oca na sina, kako bi se započeto delo nastavilo kroz generacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala