Ruski novinari pisali Zelenskom: Oslobodite Višinskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKiril Višinski u sudu
Kiril Višinski u sudu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski novinari su uputili otvoreno pismo novoizabranom ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom, sa pozivom da primi aktivnije učešće u procesu oslobađanja rukovodioca portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirila Višinskog.
Glavni urednik portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski u sudu u Hersonu - Sputnik Srbija
Zaharova o slučaju Višinski: On nije terorista

U pismu se navodi da je Višinski u pritvoru od 15. maja prošle godine i da je optužen za državnu izdaju samo zato što je dobrosavesno radio svoj novinarski posao.

„Vi tvrdite da mediji moraju biti u potpunosti slobodni. Međutim, to što se događa sa Višinskim je kršenje svih evropskih normi i ljudskih prava“, navodi se.

„Stoga želimo da vam skrenemo pažnju na situaciju sa Višinskim i pozivamo vas da učinite sve što možete kako bi on bio oslobođen što pre“, zaključuje se u pismu.

Otvoreno pismo su potpisali brojni istaknuti ruski novinari i medijske ličnosti, poput glavne i odgovorne urednice RT-a i Sputnjika Margarite Simonjan, poslanika Državne dume i novinara „Rusija 24“ Jevgenija Primakova, a na spisku su i glavni urednik „Vzgljada“ Konstantin Kondrašin, voditelj Roman Babajan, kao i mnogi drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala