Moskva: S nama se ne razgovara jezikom pretnji

© AFP 2023 / JOEL SAGETMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Rusija će na svaki način naći sredstva za otpor, s nama je beskorisno razgovarati jezikom pretnji“, rekao je izvor u Ministarstvu inostranih poslova Rusije povodom pretnje američkog ambasadora Džona Hantsmana Rusiji američkim nosačima aviona koji se nalaze u Sredozemnom moru.
Podmornica - Sputnik Srbija
Bivši ruski admiral: Američka flota u Mediteranu pod kontrolom ruskih podmornica

Hantsman je izjavio da svaki nosač aviona „predstavlja sto tona međunarodne diplomatije“ i da „pokazuje Rusiji da, ako se stvarno nada poboljšanju odnosa sa SAD, mora da prekine destabilišuću delatnost po celom svetu“.

„Na svaki način naći će se sredstva otpora koja mogu ’dve stotine tona američke diplomatije‘ kojima se pohvalio Hantsman da pretvore u gomilu zarđalog metala na morskom dnu“, rekao je diplomatski izvor.

On je istakao da je američki ambasador, bez obzira na dvogodišnji boravak u Moskvi, nedovoljno upoznat s ruskom istorijom.

„Rusija je bila u prilici da čuje dosta takvih pretnji u stilu ’diplomatije ratnih brodova‘ od raznih pretendenata na svetsku prevlast koji su otišli daleko od sopstvenih granica“, rekao je diplomata i dodao da „nadmeno opijanje silom nikome od njih nije dobro donelo“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala