EP i OEBS: Izbori u Ukrajini bili slobodni i konkurentni

© REUTERS / Vasily FedosenkoUkrajinski izbori
Ukrajinski izbori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izbori u Ukrajini bili su konkurentni i slobodni, izjavila je šefica posmatračke misije Evropskog parlamenta Rebeka Harms.

„Pre svega želim iskreno da čestitam građanima Ukrajine zbog poštovanja principa demokratije koja je krasila predsedničke izbore u Ukrajini. Zaista je reč o slobodnim i konkurentnim izborima“, rekla je Harmsova.

Krim - Sputnik Srbija
Zelenski dobio savet sa Krima

Istovremeno su i posmatrači OEBS-a pozitivno ocenili predsedničke izbore u Ukrajini, iako postoji dosta pitanja koja bi trebalo rešiti u budućnosti.

Prema rečima predstavnika OEBS-a Pitera Tejlera, sam proces glasanja ocenjen je pozitivno, ali je neophodno obratiti pažnju na neka druga pitanja koja bi mogla biti poboljšana, a tiču se procesa pre i posle samog glasanja.

Iz Evropskog parlamenta takođe su pozvali pobednika na izborima Vladimira Zelenskog da nastavi da vodi borbu protiv siromaštva i korupcije u zemlji.

Takođe, Evropski parlament obećao je da će nastaviti da pruža adekvatnu podršku i novoj administraciji ukoliko se sprovođenje reformi u Ukrajini nastavi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala