Hrvati savladali muškarca koji je upao u crkvu u Minhenu i vikao „Alahu ahbar“ (video)

Pratite nas
Muškarca koji je upao u crkvu i vikao „Alahu ahbar“ savladali su Hrvati u Crkvi svetog Pavla u Minhenu. Zavladala je panika nakon što je ušao nepoznati muškarac i vikao „Alahu ahbar“. U crkvi su u tim trenucima bili većinom Hrvati.

Kako piše hrvatski portal „Indeks“, prema izjavama očevidaca za hrvatsko-nemački portal „Feniks“, reč je o Afrikancu koji je neometano ušao u crkvu među vernike i ničim neizazvan počeo da viče vikati „Alahu ahbar“.

Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika nastalo je najpre komešanje vernika, a potom i bežanje jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu. Deca su počela da plaču, a neki su polegali na pod, javlja „Feniks“, a prenosi portal „Indeks“. Vernici su takođe ispričali i da je taj muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, ali to zasada nije potvrđeno.

Sve to odigralo se u subotu uveče.

Lokalni mediji pišu da je paniku u crkvi izazvao mentalno poremećeni muškarac, prenosi B 92.

„Počeo je da gestikulira i uzvikuje nerazumljive reči pa je preplašio posetioce crkve“, rekla je policija.

Zbog toga što su ljudi krenuli da beže u panici povređeno je 24 ljudi, ali reč je o minimalnim povredama poručila je policija. Muškarac je uhapšen, a policija je rekla da nije predstavljao opasnost za ljude u crkvi.

Policija, međutim, ne pominje da je on uzvikivao reči „Takbir“ ili „Alahu ahbar“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala