Amerika neće da sarađuje u likvidaciji izbegličkog kampa „Rukban“

© AP Photo / Raad AdaylehPogled na izbeglički kamp Rukban u Siriji
Pogled na izbeglički kamp Rukban u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici SAD su odbili da učestvuju na trećoj sednici za likvidaciju izbegličkog kampa „Rukban“ u Siriji, koje je održano u Moskvi u režimu video-prenosa sa predstavništvom Sirije, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbrane Rusije Mihail Mizencev.
Sirijske izbeglice u kampu Rukban na granici Sirije i Jordana - Sputnik Srbija
Počela evakuacija Sirijaca iz kampa Rukban

„Smatramo da je rad bez učešća predstavnika UN, posebno bez učešća predstavnika vlade Sirije jednostran i neefikasan“, naglasio je Mizincev.

On je saopštio da je stav SAD apsurdan. Sa jedne strane SAD navodno traže direktni dijalog sa Rusijom o problemu „Rukbana“.

„Mi im u tom planu dajemo mogućnost moskovske platforme sa visokim statusom i ekspertskim predstavništvom, sa mogućnošću učešća u zajedničkom radu svih zajedničkih strana — kao odgovor dobijamo odbijanje“, rekao je Mizincev.

U području Tanfa na granici Sirije i Jordana nalazi se vojna baza SAD. „Rukban“ se nalazi u pojasu širokom 55 kilometara oko baze koju kontroliše američka vojska. Ruska vojska, predstavnici MIP-a Rusije i Sirije više puta su saopštavali da je situacija na ivici humanitarne katastrofe.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala