Ukrajinski general mašta o delu Rusije

© Foto : Skrinšot 3SatKarta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije
Karta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada Kina počne da zauzima Sibir usled raspada Rusije, Ukrajina bi takođe mogla da se aktivira i preuzme kontrolu nad nekim njenim delom, izjavio je ukrajinski general-potpukovnik u rezervi Igor Romanjenko za portal „Glavred“.
Izbori u Ukrajini - Sputnik Srbija
Porošenko ili komičar: Ukrajina bira predsednika

„Istorija nas uči da nijedna imperija nije ostala u onom obliku u kojem je postojala. Pre ili kasnije, sve imperije se raspadaju ili se menjaju. To čeka i Rusiju. Pitanje je samo kada“, rekao je Romanjenko.

Prema generalovim rečima, Kijev treba da iskoristi taj trenutak, kao što je to Rusija učinila 2014. godine.

Igor Romanjenko je poznat po svojim provokacionim izjavama na račun Rusije. Juče je u intervjuu „Apostrofu“ optužio Moskvu da sprema rat već ove godine.

„Za to su potrebne dve do četiri nedelje da se iskoristi vojska koja se nalazi u blizini Ukrajine“, rekao je on.

Po njegovim mišljenju, Rusija će iskoristiti vreme nakon izbora, dok se situacija ne slegne.

Ukrajina i dalje Krim smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom. Rukovodstvo Rusije je u više navrata isticalo da su žitelji Krima demokratskim putem, u potpunom skladu s međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija, glasali za ujedinjenje sa Rusijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala