Na stotine mrtvih i ranjenih: Sedma i osma eksplozija potresle Šri Lanku

Pratite nas
Osma eksplozija odjeknula je u prestonici Šri Lanke Kolombu, javlja AFP. To se dogodilo samo pola sata nakon što je eksplozivna naprava aktivirana pored zoološkog vrata. Vlada Šri Lanke uvodi policijski čas od 18.00 do 6.00, dok će sutra i prekosutra biti neradni dani. U seriji napada je poginulo najmanje 185 osoba, dok je više od 500 ljudi povređeno.
Vojska i hitna pomoć na mestu eksplozije u Kolombu - Sputnik Srbija
Strah se širi Šri Lankom: Odjeknula sedma eksplozija

Kako javlja televizija „Njuz 1“, eksplozija se desila u stambenoj četvrti Dematagode, predgrađa Kolomba.

Od jutros, na dan kada Katolička crkva slavi Uskrs, širom Šri Lanke je odjeknulo sedam eksplozija. Mete su bili luksuzni hoteli i crkve. U sedmom napadu, koji je pogodio zoološki vrt, poginule su dve osobe, a više njih je povređeno.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev nazvao je seriju napada na Šri Lanki varvarskim činom i izrazio saučešće premijeru Ranilu Vikramasingeu zbog mnogobrojnih žrtava.

„Ovaj varvarski zločin koji je izveden na katolički Uskrs ne može da se opravda. Mi delimo tugu i bol sa prijateljskim narodom Šri Lanke“, saopštila je pres-služba premijera Rusije.

Policija je saopštila da je u današnjim napadima život izgubilo i 35 stranih državljana — iz SAD, Holandije, Velike Britanije itd.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala