„Odupri se — 97.000“: Ponovo održan protest u Podgorici (video)

© Sputnik / nebojša PopovićProtest u Podgorici
Protest u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deveti po redu građanski protest pod sloganom „Odupri se — 97.000“ održan je večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore, nakon čega su okupljeni otišli do zgrade Javnog servisa, pozivajući menadžment da podnese ostavke.

Demonstranti su došli do ulaza u zgradu RTCG-a, gdje su se nalazile jake policijske snage. Okupljeni su uzvikivali „Ostavke!“, „Milo lopove“ i „Mi smo država“, nakon čega im se obratio jedan od organizatora protesta Džemal Perović i zamolio sve okupljene da se udalje, kako bi se skup kao i do sada završio bez incidenata.

Prethodno su iz pokreta „Odupri se“ saopštili da će današnji protest biti posvećen zahtjevima za ostavku kompletnog menadžmenta RTCG.

„Danas ćemo se koncentrisati na jednu od najsramnijih karika ovog sistema, koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost. Takozvani Javni servis koji smo preimenovali u ’sramni servis‘ je partijsko glasilo, koje je više od mjesec dana ignorisalo sopstvene građane, čak i onda kada su se u hiljadama okupljali ispred njihove zgrade. Za ’sramni servis‘ su tada mnogo važnije bile izjave korumpiranih zvaničnika od glasa sopstvenih građana koji ga finansiraju“, navodi se u saopštenju.

Jedan od članova organizacionog odbora Omer Šarkić saopštio je da će naredni protest biti održan 9. maja, jer nastupaju vjerski praznici, a članovi pokreta „Odupri se“ u tom vremenu će pojačati svoje međunarodne aktivnosti, uključujući sastanak sa funkcionerima Evropske unije u Briselu.

Podsjetimo, 9. maja je takođe zakazano i izricanje presude na suđenju za državni udar. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala