BiH šalje protestnu notu Hrvatskoj zbog afere „selefije“

© AP Photo / Amel EmricZastava BiH
Zastava BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedništvo BiH odlučilo je da uputi protestnu notu Hrvatskoj nakon što se izjasnilo o navodnoj špijunskoj aferi koju su deo medija u regionu Zapadnog Balkana i ministar bezbednosti Dragan Mektić povezivali sa hrvatskom bezbednosno-obaveštajnom službom SOA.
Teroristi u Siriji - Sputnik Srbija
Opasnost vreba: Sarajevo prihvatilo ponudu SAD koju su odbili London, Pariz, Berlin...

Tzv. afera „selefije“ podstaknuta je tvrdnjama da su agenti SOA pokušali da regrutuju državljane Bosne i Hercegovine, koji su povezani s „radikalnim strukturama“, da podmeću oružje u islamske bogomolje i tako dokažu da su tačne tvrdnje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je Bosna i Hercegovina uporište hiljada potencijalnih terorista.

Direktor SOA Danijel Markić je te optužbe odbacio, ali je potvrdio da su hrvatski obaveštajci sprovodili informativne razgovore s nekim državljanima Bosne i Hercegovine, zbog „njihovih veza s radikalnim islamističkim strukturama“, preneo je Tanjug.

„Naravno da je SOA razgovarala s tim osobama i dalje će razgovarati, jer to moramo radi vlastite i sigurnosti naših suseda, kao i sigurnosti Evropske unije i NATO-a“, rekao je Markić u martu, nakon izbijanja afere, prenele su agencije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala