Rusija, Iran i Kina glavni u obnovi Sirije

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaUlica u oblasti bivšeg kampa palestinskih izbeglica Jarmuk u južnom predgrađu Damaska.
Ulica u oblasti bivšeg kampa palestinskih izbeglica Jarmuk u južnom predgrađu Damaska. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija, Iran i Kina biće glavne države koje će učestvovati u obnovi Sirije, rekao je novinarima sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.
Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Kina: Poseta Kim Džong Una Rusiji veoma važna

„Naš predsednik Bašar Asad svojevremeno je rekao da će prioritet imati one zemlje koje su bile rame uz rame s nama u borbi protiv terorizma. On je tada rekao da je kretanje u pravcu istoka osnovna putanja. Zbog toga mogu da kažem da će Rusija, Iran i Kina biti glavne države koje će učestvovati u procesu obnove“, rekao je sirijski ambasador na marginama Jaltinskog međunarodnog ekonomskog foruma. 

Ministar ekonomije i spoljne trgovine Sirije Samer el Halil prethodno je tokom foruma rekao da je rat u toj zemlji praktično završen, ali da su oružani sukob, teroristička dejstva i blokada, kao i ekonomske sankcije koje i dalje traju, naneli ogromnu štetu sirijskoj ekonomiji.

Peti Jaltinski međunarodni ekonomski forum održava se od 18. do 20. aprila u Jalti. Na njemu se očekuje učešće više od 3.000 stručnjaka iz stotinak zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala