Vučić sa Čepurinom o sastanku sa Putinom u Pekingu

© Tanjug / Dragan KujundžićSastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o organizaciji sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za međunarodnu saradnju „Pojas i put“.

Predsednik Vučić je rekao da mu je čast što će se ponovo sastati sa predsednikom Putinom. 

Zastava Rusije na Kremlju - Sputnik Srbija
Kremlj: O podršci Srbiji nakon sastanka Putin—Vučić

On je naveo da će to biti njihov 16. sastanak, a drugi ove godine, i da će mu biti zadovoljstvo da sa predsednikom Rusije razgovara o bilateralnoj saradnji u svim oblastima, kao i o situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Srbije, govoreći o situaciji u regionu, ponovio je da je nastavak dijaloga sa Prištinom nemoguć dok ne budu ukinute takse na srpsku robu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o aktivnostima za dalje unapređenje bilateralne saradnje i dogovorenim sastancima srpskih i ruskih zvaničnika.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i planovima za izgradnju gasovoda „Turski tok“, koji bi omogućio redovno i uredno snabdevanje Srbije gasom, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala