Porošenko debatovao sam sa sobom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko sam na debatama
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko sam na debatama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko održao je danas debatu sam sa sobom, budući da se njegov oponent na predsedničkim izborima Vladimir Zelenski nije pojavio na stadionu gde je trebalo da se debata održi.
Prezident Ukrainы Petr Porošenko vo vremя zasedaniя Soveta regionalьnogo razvitiя Černigovskoй oblasti - Sputnik Srbija
Porošenko „protiv Putina“ u drugom krugu izbora u Ukrajini

Prvo je Porošenko nastupio na sceni na stadionu, nakon čega se uputio u pres-centar, gde je zauzeto mesto za svom govornicom, ali je ova druga, za kojom je trebalo da stoji Zelenski, ostala prazna.

Čim su okupljeni građani shvatili da se Zelenski neće pojaviti, veliki broj njih je poželeo da napusti stadion, usled čega je nastao haos.

Naime, pošto organizatori nisu obezbedili specijalni izlaz, policija je građane počela da pušta kroz detektore za metal, kuda su ljudi inače ulazili, pa je došlo do opšte pometnje.

Mnogi su se gurali, na pojedinim mestima je došlo i do manjih nereda, ali, po svemu sudeći, niko tom prilikom nije povređen.

Zelenski je nešto ranije rekao da namerava da debatu sa Porošenkom održi 19. aprila, dva dana uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Ukrajini, kada su debate po zakonu i planirane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala