Ruski pištolj „Udav“ kreće u serijsku proizvodnju (video)

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaDemonstracija pucanja iz automatskog pištolja "Udav"
Demonstracija pucanja iz automatskog pištolja Udav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međuresorna komisija potpisala je akt o serijskoj proizvodnji pištolja „Udav“, a dokument je već odobren od strane ruskog Ministarstva odbrane, saopštio je industrijski direktor klastera za naoružanje kompanije „Rosteh“ Sergej Abramov.

Pištolj je dobio oznaku „01“.

Zamenik generalnog direktora Centralno naučno-istraživačkog instituta precizne industrije (CNIITOČMAŠ) Mihail Levšunov izjavio je da će sledeći korak biti uvođenje u sastav naoružanja ili odluka o njegovoj primeni u vojsci.

Automatski pištolj „Udav“ kalibra devet milimetara u potpunosti je ruski proizvod, jer je sastavljen od komponenti ruske proizvodnje.

Kapacitet okvira je 18 metaka, što je za deset više od kapaciteta okvira pištolja „Makarov“. „Udavu“ odgovara sva municija 9×21 milimetara: traser metak, oklopno-probijajući i ekspanzivni metak. Osim toga, specijalno za njega izrađene su dve najnovije vrste patrona: podzvučni i metak sa većom probojnom moći.

Pakleni komarac - Sputnik Srbija
Pakleni komarac: Supersonična raketa brza kao munja (video)

„Udav“ će se proizvoditi u tri verzije: za vojnu namenu, za specijalne snage i za civilno tržište.

Taktičke i tehničke karakteristike civilne verzije pištolja omogućiće „Udavu“ da se takmiči sa brendovima streljačkog oružja kao što su Colt, Walther, Heckler&Koch, Glock, Browning i CZ. Ova verzija se može pojaviti već 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala