Erdogan: Odlično znam šta je prevrat

© AP Photo / Ali UnalPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sudan svoje unutrašnje probleme, nastale nakon državnog prevrata, treba da rešava mirnim, demokratskim putem, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Sudana Omar el Bašir - Sputnik Srbija
Ministar odbrane Sudana raspustio vladu i parlament

„Ja sam političar koji je došao na vlast ne prevratom nego biračkim procesom. Ali ja, takođe, odlično znam šta je to prevrat. Sa Sudanom imamo bliske veze i duboke odnose. Želimo da ta zemlja prevlada sadašnje probleme demokratskim putem i da društvo postigne pomirenje“, rekao je Erdogan.

On je dodao da se nada da će se Sudan izboriti s ekonomskim problemima.

„Ta zemlja mora da uđe u novi period. Dolaze razne vesti o tome gde je predsednik i šta je s njim. Mi, međutim, ne možemo da dajemo nikakve informacije o njemu. Sudan se i onako napatio, tamo je proliveno mnogo krvi. Zemlji su potrebni mir i sloga građana“, naglasio je Erdogan.

Ministar odbrane Sudana Auf ibn Avad je ranije 11. aprila izjavio da je predsednik te zemlje Omar el Bašir uhapšen, kao i da je obrazovan vojni savet koji će upravljati Sudanom naredne dve godine.

Avad je objavio da je u zemlji obustavljeno važenje ustava iz 2005. godine i da se uvodi tromesečno vanredno stanje. Vazdušni prostor Sudana je zatvoren na 24 sata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala