Rusija o Pompeovom poređenju Golana i Krima: Vašington vodi politiku dvostrukih standarda

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki stav priznavanja Golanske visoravni kao teritorije koja pripada Izraelu i neslaganje sa ponovnim ujedinjenjem Krima i Rusije moglo bi se opisati poznatom krilaticom „Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu“ i dobro opisuje politiku dvostrukih standarda, izjavio je poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet.

„SAD deluju sa stanovišta ’Što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu‘, a smisao je u tome da je njima sve dozvoljeno, a ostalima je dozvoljeno samo da slede njihove odluke. Sve su to dvostruki standardi“, objasnio je Šeremet.

Prema njegovim rečima, američke vlasti predstavljaju svoju agresivnu politiku u vidu formulacija koje su pogodne za njih, a koje potom nameću svetskoj zajednici.

Američki državni sekretar Majk Pompeo na saslušanju u američkom Senatu - Sputnik Srbija
Pompeo: Golan i Krim nisu za poređenje

Šeremetev je istakao da je povratak Krima u svoju istorijsku domovinu jedinstven istorijski proces, koji se odvijao strogo u skladu sa svim normama međunarodnog prava, kao i tadašnjim ukrajinskim zakonodavstvom.

Podsetimo, ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo ukazao na to da ne treba upoređivati situaciju priznavanja Golanske visoravni izraelskom teritorijom sa pripajanjem Krima Rusiji. Prema njegovim rečima, Izrael je dobio Golansku visoravan „da bi se i dalje štitio, a Rusija je u pogodnom trenutku odlučila da oduzme zemlju narodu, koji joj nije predstavljao nikakvu pretnju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala