Incident tokom akcije pokreta „Odupri se — 97.000“, aktivistkinje prebačene u bolnicu

© Nebojša PopovićGrađanski protest u Podgorici pod sloganom “97.000 odupri se”. Arhivska fotografija
Građanski protest u Podgorici pod sloganom “97.000 odupri se”. Arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve aktivistkinje pokreta „Odupri se 97.000“ prebačene su u Klinički centar Crne Gore (KCCG) jer im je pozlilo tokom blokade zgrada Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u Podgorici.

„Grupa ljudi među kojima su i zaposleni CEDIS-a izašli su i fizički nasrnuli na učesnike akcije koji su bili međusobno vezani lancima i međusobno se držali za ruke kroz cevi“, saopštili su „Vijestima“ organizatori akcije.

Građani i aktivisti vezali su se danas lancima i nisu dozvolili nikome da uđe niti da izlaze iz zgrada CEDIS i EPCG.

Demir Hodžić je pozvao građane da im se u što većem broju pridruže u blokadi. On je pozvao i poslanike koji su potpisali Sporazum da im se pridruže.

„Nema kozmetike i nema pregovora, samo ostavke“, poručio je Hodžić.

Pokret „Odupri se — 97.000“ objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku da je tokom današnje akcije ispred zgrade Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u Podgorici došlo do incidenta u kojem su povređene dve učesnice.

Građani i aktivisti pokreta „Odupri se — 97.000“ blokadom zgrada CEDIS i EPCG nastavljaju akcije građanske neposlušnosti koje su ranije najavili, javile su „Vijesti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala