Haradinajev obračun sa Srbima: Smenjen još jedan ministar

© AP Photo / Jean-Francois BadiasRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je na svom Fejsbuk nalogu da je razrešio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stupa na snagu odmah, a reč je o ministru lokalne samouprave Ivanu Teodosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje.

Teodosijević je razrešen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je „takav govor mržnje nepodnošljiv“, te dodao da je tom izjavom Teodosijević pokazao neznanje, mržnju i uvredio sve žrtve Račka.

Most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Tači odlučio: Srbi na severu moraju na izbore

Haradinaj je ponovio da, kako je naveo, u njegovoj vladi neće biti mesta za ljude koji iznose uvrede na etničkoj, rasnoj ili drugoj osnovi.

„Danas sam odlučio da smenim ministra lokalne samouprave Ivana Teodosijevića. Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra. Besmisleno je kako danas jedan od naših kolega izražava toliko neznanja, mržnje i uvrede žrtvama Račka, žrtvama Miloševićevog režima, kao i prihvatanje i odobravanje da podržava teror tog režima“, naveo je Haradinaj.

To, prema njegovim rečima, nema opravdanja.

„U vladi koju vodim neće biti mesta za one koji na bilo koji način vređaju druge na etničkoj, rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, niti za one koji prihvataju takvu politiku. Odluka stupa na snagu odmah“, napisao je Haradinaj.

Inače, navodni masakr albanskih civila u Račku bio je neposredni povod za bombardovanje tadašnje SRJ od NATO snaga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala