Erdogan: Sa Putinom o mogućoj novoj turskoj operaciji u Siriji

© AP Photo / Ali UnalPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi namerava da razgovara o mogućoj novoj turskoj vojnoj operaciji u Siriji.

„Naše pripreme na granici su završene, sve je spremno za operaciju. U svakom trenutku možemo da počnemo. Tokom posete Rusiji u četiri oka ću razgovarati (sa Putinom), između ostalog, o ovom pitanju“, rekao je Erdogan novinarima pre poletanja za Moskvu.

Pozicije Kurda na severu Sirije - Sputnik Srbija
Rusija i Turska ne mogu da odvoje „žito od kukolja“ u Siriji

Turski predsednik je takođe dodao da namerava da razmatra pitanje suvereniteta Izraela nad Golanskom visoravni, koje je u suprotnosti sa odlukama Saveta bezbednosti UN.

Erdogan je ranije rekao da je Ankara spremna da pokrene operaciju istočno od Eufrata, kao i u sirijskom Manbidžu protiv snaga samoodbrane sirijskih Kurda, ako ih Sjedinjene Američke Države ne izvuku odatle. On je kasnije rekao da je odlučio da odloži početak vojne operacije u Siriji nakon telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 14. decembra, nakon čega je američki predsednik odlučio da povuče trupe iz Sirije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala