Pogledajte kako se „armata“ i „kurganjec“ pripremaju za Paradu pobede (video)

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-14 "Armata" i borbena vozila za podršku "Terminator" na probi Parade pobede na poligonu "Alabino"
Tenkovi T-14 Armata i borbena vozila za podršku Terminator na probi Parade pobede na poligonu Alabino - Sputnik Srbija
Pratite nas
Do Parade posvećene 74. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu ostalo je malo više od mesec dana, a to vreme će učesnici iskoristiti za probe. Jedna od njih će se održati danas na poligonu u Alabinu nadomak Moskve, koji predstavlja tačnu kopiju Crvenog trga.

Na poligon će izaći 35 paradnih pešadijskih odreda, kao i 156 jedinica vojne tehnike koje uključuju savremena oklopna vozila na platformama „armata“ i „kurganjec“, tenkove, borbena vozila pešadije i oklopne transportere. Svi su spremni za prvo paradiranje. 

U vazduhoplovnom delu današnje probe takođe će učestvovati avioni, ako, naravno, dozvole vremenske prilike.

Ranije je glavnokomandujući Kopnene vojske Rusije Oleg Saljukov izjavio da će na Paradi, koja će se održati 9. maja, učestvovati više od 100 jedinica vojne tehnike i savremenog naoružanja. 

Osim toga, iznad Crvenog trga će proleteti 74 aviona i helikoptera, koji predstavljaju broj godina od pobede u Drugom svetskom ratu. Reč je o strateškim nosačima raketa Tu-95MS i Tu-160, tankerima Il-78, avionima VTA Il-76MD, dalekometnim bombarderima Tu-22M3, kao i lovcima, helikopterima. 

Na čelu mehanizovane kolone nalaziće se, kao i obično, legendarni sovjetski tenk T-34, koji je uticao na ishod Drugog svetskog rata.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala