Mediji: Na Kosovo stiže vojni kontigent iz Albanije, sa njima i vojnici iz Crne Gore

© Flickr / U.S. Army Europe/Javno vlasništvoAlbanski i američki vojnik
Albanski i američki vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kontigent vojnika iz Albanije, koji bi u okviru NATO snaga bio upućen na Kosovo i Metohiji, brojaće između 300 i 500 vojnika, piše "Blic".

Prema diplomatskim izvorima iz Prištine, navodi list, politička odluka u NATO-u je doneta, međutim, operativna — nije, pa je još otvoreno pitanje kada će i u koji deo KiM biti upućeni pripadnici NATO-a iz Albanije.

Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Na Zapadu će shvatiti šta je problem Kosova tek kada Albanci njih ugroze

Podseća se da je njih nekoliko pre dva dana prošetalo ulicama severne Kosovske Mitrovice i da su grupu u kojoj su bili mahom činili pripadnici Kfora iz evropskih zemalja.

Srpski izvori sa KiM kažu za "Blic" da su u grupi bili i vojnici u uniformama sa crnogorskom zastavom.

Jedna od ideja i jeste da albanski vojnici koji bi bili u sastavu Kfora na Kosovu budu zajedno s vojnicima iz Crne Gore. Prema procenama, prisustvo Crnogoraca bi ublažilo mogući negativam odnos prema albanskim vojnicima. Crnogorci treba da "amortizuju" moguće neprijateljstvo prema vojnicima iz

Albanije, kaže "Blicov" diplomatski izvor.
Vojnici NATO-a iz Albanije, koji trenutno borave na KiM, učestvuju na vežbama i njihov precizan broj se krije. U Prištini su, međutim, već duže vreme dva operativca iz Crne Gore, naveo je list.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala