Mitropolija podnela krivičnu prijavu zbog krstionice na Miholjskoj prevlaci

CC BY 3.0 / Vikipedija/Nikostrat / Miholjska prevlaka
Miholjska prevlaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, advokat Dejan Vukšić, podneo je juče kotorskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Uprave policije, a u vezi sa akcijom službenika te institucije pre dve noći na Miholjskoj prevlaci.

Vukšić je prijave protiv N. N. lica u policiji podneo zbog nesavesnog rada u službi, pišu Vijesti.

U obrazloženju prijave se navodi da je postupanje policije, kojim se iz nepoznatih razloga izvršila opsada crkvenog imanja, sadrži elemente krivičnog dela.

Narod brani krstionicu - Sputnik Srbija
Vernici i sveštenstvo danonoćno dežuraju i brane krstionicu na Miholjskoj prevlaci

On je naglasio da je bila reč o prvom, a ne eventualnom ponovljenom pokušaju ranije ometanog izvršenja, što bi opravdavalo asistenciju policije.

Advokat kaže da do eventualnog ometanja izvršenja moglo doći tek kada bi se građevinski inspekor pojavio u zakazano vreme, a ne pet časova ranije kada je policija bez građevinskog inspektora, pokušala da zauzme krstionicu, preneo je Tanjug.

Vukšić konstatuje da su postupcima policije povređena prava građanima koji su prisustvovali verskom obredu.

Sa predstavkom o navodnom nezakonitom postupanju organa reda, advokat Mitropolije obratio se juče i Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je policija u utorak rano ujutro na Prevlaci odustala od pružanja acistencije građevinskoj inspekciji, „jer je procenjeno da bi asistencija bila necelishodna, budući da je zbog pozicije na kojoj se nalazi i velikog broja okupljenih građana na malom prostoru, moglo doći do pada građana sa krstionice i ponte“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala