Proleće u Sočiju

Pratite nas
Park Južne kulture u Sočiju je pre više od sto godina otvoren i pažljivo osmišljen kako bi posetioci uživali u šetnjama, drvoredima i neobičnom egzotičnom bilju.

Soči je grad u Rusiji u Krasnodarskom kraju na obali Crnog mora i jedno od omiljenih letovališta u Rusiji. Ipak, i u proleće velike zelene površine i parkovi daju čarobnu draž.

© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaPark Južne kulture je osnovao general Danijel Vasiljevič Dračevski na zemljištu svog imanja na površini od 11 hektara 1910-1911. godine po projektu talentovanog arhitekte za vrtlarstvo A. Regela.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
1/10
Park Južne kulture je osnovao general Danijel Vasiljevič Dračevski na zemljištu svog imanja na površini od 11 hektara 1910-1911. godine po projektu talentovanog arhitekte za vrtlarstvo A. Regela.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaArhitekta je koristio stil pejzaža sa uključivanjem regularnih elemenata u obliku obimnih partera u južnom delu parka, što je bilo veoma tipično za pravac pejzažne umetnosti s kraja 19. veka.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
2/10
Arhitekta je koristio stil pejzaža sa uključivanjem regularnih elemenata u obliku obimnih partera u južnom delu parka, što je bilo veoma tipično za pravac pejzažne umetnosti s kraja 19. veka.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaJedan od bitnih elemenata u parku je mreža staza i stazica. U gornjem delu glavnog ulaza u park je gotovo ravna staza, a drug počinje u dvorištu. Oba se stapaju u centralnu uličicu, vodeći do stepenica donjeg dela.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
3/10
Jedan od bitnih elemenata u parku je mreža staza i stazica. U gornjem delu glavnog ulaza u park je gotovo ravna staza, a drug počinje u dvorištu. Oba se stapaju u centralnu uličicu, vodeći do stepenica donjeg dela.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaMale slobodne staze dele park na velike i male delove. Postavljaju se zasadi u raznim kombinacijama. U delovima koji su više pod senkom postoje grupe četinara (jela, kedar, bor, čempres, kriptomerija, itd.) i listopadog drveća (magnolija, rododendron, kamfor i plemeniti lovor, platani itd.)
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
4/10
Male slobodne staze dele park na velike i male delove. Postavljaju se zasadi u raznim kombinacijama. U delovima koji su više pod senkom postoje grupe četinara (jela, kedar, bor, čempres, kriptomerija, itd.) i listopadog drveća (magnolija, rododendron, kamfor i plemeniti lovor, platani itd.)
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaPark ima nekoliko tematskih staza: jedna polazi od himalajskog kedra i jele, a druga od lala.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
5/10
Park ima nekoliko tematskih staza: jedna polazi od himalajskog kedra i jele, a druga od lala.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaŽena sa detetom u dendrološkom parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
6/10
Žena sa detetom u dendrološkom parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaPark dopunjuju ukrasni ribnjaci. Istočno od glavnih avenija parka nalazi se veštačko jezero sa ostrvima i mostovima.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
7/10
Park dopunjuju ukrasni ribnjaci. Istočno od glavnih avenija parka nalazi se veštačko jezero sa ostrvima i mostovima.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaU oblastima sa više sunca rastu plava smreka iz Meksika, atlaski kedar, Lavson pačempres, sunčani čempres, kamelije, itd. Grupe bambusa, palmi, pampaske trave čine posebna mesta u parku egzotičnim.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
8/10
U oblastima sa više sunca rastu plava smreka iz Meksika, atlaski kedar, Lavson pačempres, sunčani čempres, kamelije, itd. Grupe bambusa, palmi, pampaske trave čine posebna mesta u parku egzotičnim.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaDevojka u parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
9/10
Devojka u parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
© Sputnik / Igor Onuchin / Uđi u bazu fotografijaDevojke u balskim haljinama u parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
Proleće u Sočiju - Sputnik Srbija
10/10
Devojke u balskim haljinama u parku Južne kulture u okrugu Adler u gradu Sočiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala