Lideri SzS otišli od Starog dvora na Trg, pa ka REM-u

© Tanjug / Zoran ŽestićLideri opozicije na protestu ispred zgrade policije u tzv. 29. novembra
Lideri opozicije na protestu ispred zgrade policije u tzv. 29. novembra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Saveza za Srbiju, koji su pokušali nasilno da uđu u Stari dvor, razišli su sa platoa ispred te zgrade i uputili se na Trg Republike.

Tamo će, kako su najavili, skinuti ogradu postavljenu zbog radova na centralnom gradskom trgu, koje smatraju nelegalnim, i odneti je pred zgradu REM-a.

U zgradi Starog dvora nastavljena je sednica Saveta za ravnopravnost, koja je prekinuta nakon što su lideri SzS-a pokušali da uđu u zgradu.

Ispred Starog dvora bili su lideri SzS-a Boško Obradović, Nikola Jovanović, Borko Stefanović i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, kao i odbornici SzS u Skupštini grada.

Ispred zgrade Gradske uprave Beograda za 10 sati bila je najavljena konferencija SZS-a za novinare koja je trebalo da bude posvećena, kako su najavili, sprečavanju projekata koje grad planira.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Nasilje neće proći, pozivam institucije da reaguju!

Nakon što su se okupili ispred zgrade Uprave, predstavnici SzS-a došli su do Starog dvora.

Žene koje su učestvovale na sastanku Saveta sprečavale su predstavnike opozicije da uđu u zgradu, javili su izveštači Tanjuga.

Neke od njih su u jednom momentu sele na stepenice ispred Starog dvora.

Predstavnici SZS-a su zatražili da im se obrati gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kog nazivaju „fikusom, verzija 2.0“.

Tu su bila i dva vozila Hitne pomoći, a okupljene žene tvrdile su da je pozlilo jednoj starijoj ženi, jer joj je navodno Bastać uperio megafon u uvo, zbog čega se onesvestila.

Takođe, pozlilo je još dvema učesnicama sastanka, prenele su njihove koleginice.

Jedan od lidera SzS-a i šef odbornika u Skupštini grada Nikola Jovanović rekao je da je ušao u Stari dvor i da je razgovarao sa predstavnicima Gradske uprave i pitao da li je gradonačelnik na radnom mestu, jer kao odbornik želi da razgovara sa njim.

On je rekao da su dobili informaciju da će zamenik gradonačelnika Goran Vesić izaći da razgovara sa okupljenima ispred Dvora, ali se ipak nije pojavio.

Takođe, Jovanović tvrdi i da je video Vesića u zgradi, koji je „poslao žene da brane zgradu Starog dvora“.

Žene zaposlene u Gradskoj upravi, među kojima su sekretarka Nataša Stanisavljević, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i druge, koje su izgurale lidere SzS-a, vikale su „fašisti“ i „stop nasilju“, dok su predstavnici opozicije uzvikivali „Vesiću, lopove“ i tražili da gradonačelnik izađe i obrati se okupljenima.

Na platou ispred Starog dvora je bio i veliki broj predstavnika medija.

Zahtevi okupljenih predstavnika SzS-a su da gradonačelnik obustavi sve započete projekte, koji su po njihovom mišljenju „štetni i razarajući“, kao i „hitna smena Gorana Vesića“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala