Crnogorski derbi: Šest policajaca povređeno, navijači s razbijenim glavama (foto, video)

© Depositphotos.com / Lario TusFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šest policajaca i nekoliko navijača Budućnosti povređeni su u sukobu nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

Crnogorska policija saopštila je kasno sinoć da je povređeno šest policajaca nakon što su ih napali navijači FK Budućnosti.

Prethodno je saopšteno da je nakon derbija Sutjeske i Budućnosti, koji se odigrao na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do napada na policijske službenike koji su obezbeđivali utakmicu i da su povređena četiri policajca.

Iz policije je u međuvremenu saopšteno da su se dva policajca naknadno javila da su zadobila povrede.

U policijskim saopštenjima nema informacije o povređenim navijačima, ali je na fejsbuk stranici „Varvari Podgorica“ saopšteno da je „mnogo navijača FK Budućnosti povređeno“, te da su samo preskočili ogradu kako bi se pozdravili sa svojim igračima.

Na toj stranici su objavljene i fotografije povređenih navijača.

„Povređeno je mnogo navijača od kojih su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, oni najteže povređeni, zbog pretnji profesionalaca u uniformama da ’će nas u tamnicu sve poslati‘“, navodi se na fejsbuk stranici „varvara“.

Mediji prenose da je na jednoj od objavljenih slika dugogodišnji vođa navijača Budućnosti Aleksandar Čaka Ivanovića, kome je u sukobu sa policijom razbijena glava.

Policija je ranije saopštila da je deo „varvara“, organizovane grupe pristalica Budućnosti, posle završetka utakmice preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu na obodu terena, gde su prvo napali radnike obezbeđenja, a potom i policajce.

Nakon što su prilikom napada povređena tri policijska službenika, policija je upotrebila ručni sprej i službenu palicu kako bi sprečila huligane da dođu do pristalica suprotne ekipe.

Osim toga, huligani su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policajac zadobio povredu u predelu glave, saopštila je policija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala