Građani celu noć čuvali krstionicu, stiže Amfilohije

© Sputnik / Nebojša PopovićKrstionica kod Tivta
Krstionica kod Tivta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vjernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske cijelu noć su čuvali malu krstionicu na obali u kompleksu manastira Svetog Arhanđela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, a koju je prethodno bezuspješno pokušala da zauzme crnogorska policija kako bi sprovela u djelo rješenje građevinske inspekcije o rušenju tog objekta.
Građani celu noć čuvali krstionicu - Sputnik Srbija
Sputnjik na licu mesta: Kako je narod odbranio krstionicu

Vjernici iz čitave Crne Gore, ali i iz Srbije i BiH počeli su da dolaze na Prevlaku i „volontiraju“ u čuvanju krstionice, dok iz Mitropolije poručuju da neće dozvoliti rušenje krstionice, te da će pokušati da sa državom nađu kompromis kako bi se ona sačuvala.

U popodnevnim časovima Prevlaku će, kako je najavljeno iz Mitropolije, posjetiti i mitropolit Amfilohije, koji će prethodno služiti svetu liturgiju na Toploj u Herceg Novom.

Situacija je inače jutros mirna, a policije nema nigdje u blizini Prevlake.

Pravni predstavnik Manastira Svetog Arhangela Mihaila Dejan Vukšić najavio je da će danas tokom dana predati krivičnu prijavu protiv odgovornih u državi zbog povrede načina vođenja upravnog postupka u vezi sa rešenjem statusa objekta krstionice, odnosno zbog preksinoćne akcije policije koja je pokušala da zauzme krstionicu i prije nego što je izvršna služba građevinske inspekcije uopšte pokušala da na licu mjesta sprovede rešenje o rušenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala