Kremlj o odlasku „Forda“ iz Rusije: Jedni odlaze, drugi dolaze

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaAmerički proizvođač automobila Ford
Američki proizvođač automobila Ford - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok jedni autogiganti odlaze sa ruskog tržišta, drugi otvaraju nove pogone, reč je isključivo o mogućnosti određenih kompanija da osvoje rusko tržište, prokomentarisao je portparol Kremlja najavu odlaska američkog proizvođača automobila „Ford“ sa ruskog tržišta.
Ford - Sputnik Srbija
„Patriotski“ rikverc! Zašto se američki auto-gigant vraća iz Evrope i Rusije

„Evo, na primer, kompanija ’Mercedes‘ širi svoje prisustvo u Rusiji. Dok pojedine kompanije ne uspevaju da osvoje neophodan segment tržišta, druge kompanije to kompenzuju“, istakao je Peskov.

On je rekao i da je to pozitivan trend, a sam predsednik Rusije Vladimir Putin posvećuje stranim investicijama veliku pažnju.

S tim u vezi on je podsetio da će Putin danas učestvovati u ceremoniji otvaranja pogona za sklapanje automobila „Mercedes-Benc“ u Moskovskoj oblasti.

Kompanija „Ford“ je saopštila da će zatvoriti tri fabrike u Rusiji jer u toj zemlji povlači iz proizvodnje putničke automobile. 

„Ford“ je objavio da će prestati da proizvodi putnička vozila u Rusiji do kraja juna i da će zatvoriti pogone za sklapanje vozila u Sankt Peterburgu i Naberežnije Čelnom, kao i fabriku motora u Jelabuzi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala