Američki general: Naši vojnici su potrebni Kosovu zbog „spoljnih malignih pretnji“

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Američki vojnici u sastavu NATO na Kosovu
Američki vojnici u sastavu NATO na Kosovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters rekao je pred Senatom SAD da su američki vojnici potrebni na Kosovu kako bi odgovorili na „spoljne maligne pretnje“ i poručio da će američka komanda u Evropi podržati dalji razvoj kosovskih bezbednosnih snaga, piše prištinski „Ekspres“.
Zastave Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice - Sputnik Srbija
Ko bi da vojno osvoji Sever: Odgovor Srbije na upozorenje Britanije za Kosovo

„Američko prisustvo je potrebno kako bi se ojačao otpor naših partnera na spoljne maligne pretnje“, rekao je Volters, koji je general vazduhoplovnih snaga SAD i komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i vazduhoplovnih snaga Afrike.

Govoreći o kosovskim bezbednosnim snagama, Volters je rekao da američka komanda u Evropi podržava razvoj KBS-a u skladu sa desetogodišnjim planom tranzicije i u punoj u saradnji sa SAD i zemljama-saveznicama NATO-a.

„Ohrabrujemo KBS da održi svoj multietnički i profesionalni karakter koji odgovara svim građanima Kosova“, poručio je Volters, preneo je Tanjug.

On je dodao da američki Stejt department podržava modernizaciju vojski u regionu, tako što ih snabdeva američkim oružjem.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala